Heel veel mensen worden (op een bepaald moment) geconfronteerd met afhangende bovenste oogleden evenals met wallen onder de onderste oogleden. Wanneer men hier iets aan wil laten veranderen kan er daarvoor een beroep worden gedaan op de diensten van een plastisch chirurg. Een zogenaamde ooglidcorrectie laten uitvoeren zorgt er in de praktijk voor dat er eigenlijk in één klap twee verschillende voordelen gerealiseerd kunnen worden. In eerste instantie zal je namelijk afscheid kunnen nemen van de vermoeide indruk die je uitstraalt. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je terug een meer jeugdige uitstraling krijgt. Wil jij hier nu graag meer over te weten komen? Dan moet je vooral even snel verder lezen!

Met welke problemen worden mensen soms geconfronteerd?

Het spreekt voor zich dat het verouderingsproces zich op verschillende manieren kan laten voelen. Daarbij besteden we als mensen de meeste aandacht aan ons gezicht. Dat is ook logisch. Ons gezicht is namelijk het eerste wat anderen zien wanneer ze kennis met je willen maken. Enkele bekende problemen aan ons gezicht die het gevolg kunnen zijn van veroudering zijn de volgende:

  1. De oogleden gaan verzakken;
  2. Er verschijnen wallen onder onze ogen;

Beide hierboven aangehaalde verschijnselen kunnen er al snel voor zorgen dat de uitstraling van je gezicht een behoorlijk stuk vermoeider gaat ogen. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Het is dan ook helemaal niet zo raar dat mensen ervoor kiezen om op zoek te gaan naar een interessante oplossing om deze problemen te kunnen verhelpen. Wanneer dat gebeurt komt men al behoorlijk snel uit bij een ooglidcorrectie. Met deze ingreep sla je dan ook twee vliegen in één klap.

Wat doet men precies tijdens een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een ingreep die in de praktijk ongeveer één uur à anderhalf uur duurt. Tijdens deze ingreep wordt er door de chirurg voor gekozen om de overtollige huid evenals de onderliggende spier te verwijderen. Het teveel aan vet wordt herverdeeld of wordt verwijderd. Op deze manier kan ervoor worden gezorgd dat een jeugdige uitstraling kan worden hersteld. Voor veel mensen biedt het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie dan ook precies de perfecte oplossing voor hun probleem. Wanneer jij je ook stoort aan bepaalde verouderingsverschijnselen aan je gezicht kan het dus zonder meer interessant zijn om ervoor te kiezen om een ooglidcorrectie uit te laten voeren. Zoveel is zeker.

Wat in de tijd na het laten uitvoeren van de ingreep?

Wanneer de ooglidcorrectie is uitgevoerd is het ergste natuurlijk achter de rug. Dit gezegd hebbende betekent dit niet dat je nergens geen rekening meer mee dient te houden. Het is bijvoorbeeld zo dat je de hechtingen moet laten verwijderen na ongeveer vijf à zeven dagen volgend op het laten uitvoeren van de ingreep. Daarnaast kan het aangeraden zijn om gebruik te gaan maken van verschillende middeltjes die de gevolgen van de operatie een beetje kunnen verzachten. Denk op dit vlak in eerste instantie aan oogdruppels, maar daarnaast ook aan oogzalf. Bovendien kan het ook interessant zijn om de eerste dagen volgend op de ingreep half rechtop te slapen.