Na een ooglidcorrectie te hebben gehad zijn er aantal punten waar extra op gelet moet worden. Het is belangrijk dat hier aandacht aan wordt gegeven om zo een goed herstel te creëren. Lees vooral de volgende tips door om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op wat er na de ooglidcorrectie te wachten staat. 

Neem voldoende rust 

Het is vooral belangrijk om ook een rust te nemen na een ooglidcorrectie. Vooral na de behandeling is er wat zwelling en soms is het oog dan ook blauw. Neem de tijd om de ogen te laten rusten om zo de ogen zo goed mogelijk te laten herstellen. Tijdens het verrichten van werk, moeten de ogen zich goed concentreren en worden ze dan ook intensief gebruikt. 

Dit kan ervoor zorgen dat het oog langer bezig is met herstellen, wat ook voor de persoon erg vervelend kan zijn. 

Geen water en make-up rondom de ogen 

Tijdens de ooglidcorrectie is er een wond gecreëerd en om dit rustig te laten helen wordt er dan ook een pleister op geplakt. Het is belangrijk dat de wond en de pleisters niet nat worden. Probeer dan ook niet dichtbij de straal van de douche te komen om te voorkomen dat de pleister nat wordt en loslaat. Nadat de hechtingen eruit zijn gehaald, mogen de oogleden weer nat worden. 

Sommige praktijken adviseren dan ook droogshampoo te gebruiken tot de hechtingen eruit zijn gehaald. 

 

Net zoals dat er geen water in de buurt van de ogen mag komen, is het ook belangrijk dat er geen make-up wordt gedragen rondom de ogen. Dit geldt dan ook voor alle producten. Van mascara tot aan de foundation. Ook crème mag niet rondom de ogen aangebracht worden. De wonden kunnen gaan irriteren wanneer er producten in komen. Daardoor helen de ogen niet goed, waardoor er nog lang een irritatie aanwezig kan zijn. 

Geen zonnebanken en/of sauna 

Het is ook belangrijk om 2 weken na de ooglidcorrectie geen zonnebanken of sauna te bezoeken. Ook wordt er geadviseerd om zo min mogelijk in contact te zijn met zonlicht. Zonnebank Licht en zonlicht heeft een negatief effect op de genezing van littekens. Hierdoor kan de wond niet volledig goed helen. Om toch zonlicht te vermijden, draag een pet. Daardoor zullen de ogen niet in contact komen met de zon. Ook kan er een zonnebril worden gedragen, maar let daarop wel op dat deze niet tegen de huid rondom het hoog komt. 

Ook is het afgeraden om naar de sauna te gaan of om te gaan sporten 2 weken na de ooglidcorrectie. Door het zweten kan ook weer de pleister en dus ook de wond nat worden. Tijdens het intensief sporten kan er ook druk ontstaan op de oogleden. Dit kan pijn doen en zal het helingsproces verstoren. 

Voorkom druk op de oogleden

Zoals eerder is vermeld is druk op de oogleden niet goed voor de ogen na een ooglidcorrectie. Draag daarom geen zware voorwerpen en buk ook niet naar voren. Tijdens het slapen kan er dan ook op een extra kussen worden gelegen. Daardoor zal het bloed niet naar de oogleden verplaatsen. Wanneer er geen extra kussen is, kan er een dikke deken onder het matras onder de hoofdsteun worden gelegd. Er zal een kleine verhoging worden gecreëerd. Dat voorkomt ook de druk op de oogleden. 

Neem vooral goed de rust om de oogleden te laten rusten, het is immers een wond. Neem zelfs een paar dagen vrij wanneer dit wordt geadviseerd door de arts.