24 uurs zorg

Attend24uurszorg biedt 24 uurs zorg aan huis. Dit is permanente zorg aan huis, dag en nacht. Wanneer u of uw naaste behoefte heeft aan permanent gezelschap of thuis herstelt van een ziekenhuis operatie, is 24 uur zorg erg prettig om te krijgen.

U heeft om wat voor reden dan ook permanente zorg nodig. Attend24uurszorg biedt 24 uurs zorg aan huis met behoud van uw zelfstandigheid en privacy. Alle zorgverleners zijn gescreend op kennis, vaardigheden, taken, bejegening en betrouwbaarheid. Wij bieden zorg op maat, waardoor u verzekerd bent van een optimale aansluiting bij uw eisen en wensen. Met onze 24 uurs zorg kunt u zelfstandig en samen thuis blijven wonen.

Er kunnen verschillende redenen zijn voor het inschakelen van 24 uurs zorg. Bijvoorbeeld wanneer u of uw naaste:

 • zelfstandig wil blijven wonen, maar permanente professionele ondersteuning nodig is;
 • (nog) niet wilt worden overgeplaatst naar een verzorgings- of verpleeghuis, hospice of kleinschalige woonvorm;
 • in afwachting ben/tis van op een opname in een verzorgings- of verpleeghuis, hospice of kleinschalige woonvorm;
 • in de laatste levensfase bent/is en de wens heeft om thuis te sterven.

Met 24-uurs zorg als dienst willen wij uw opname uitstellen. Dat is prettig voor uzelf, uw partner en voor de mantelzorger zoals één van uw kinderen. U kunt blijven wonen in de omgeving die u prettig vindt. Uw huis is uw stabiele vaste plek waar u met behulp van onze zorg, gewoon kunt blijven wonen. Als u een beeld wilt krijgen van hoe 24 uurs zorg via Attend24uurszorg er uit ziet, kijk dan op de praktijkvoorbeelden pagina.

7 dagen per week, 24 uurszorg voor een willekeurige periode

Wij stellen een zorgteam samen dat 24 uur per dag voor u klaar staat. Professionele zorgverleners zijn opgeleid om zorg en ondersteuning te kunnen geven. De zorg is continu aanwezig. Dit komt enkel voor wanneer dit echt nodig is. Om achter uw zorgbehoefte te komen stellen wij samen een zorgplan op. Hierin wordt bepaald hoeveel zorg u nodig heeft. Elk moment van de dag kunt u terugvallen op professionele zorg en verpleging. De zorg vindt aaneengesloten plaats en duurt een etmaal. U krijgt zo veel etmalen zorg als u nodig heeft. De periode waarin u onze zorg 24 uur per dag ontvangt bepaalt u en wordt dus ook afgestemd op uw behoefte.

Zorg bij dementie of alzheimer

Als er sprake is van dementie of alzheimer kunt u met 24 uurs zorg toch thuis blijven wonen. Dat is prettig omdat u dan niet uw vertrouwde huis en plekje hoeft achter te laten. Er is professionele zorg nodig en daarom gaan wij op zoek naar de juiste professionals om u te ondersteunen. Als het geheugen niet meer zo goed functioneert is het belangrijk dat er hulp aanwezig is om u zo vrij mogelijk in huis te kunnen laten bewegen. 1 op 1 zorg is hierbij wenselijk. Met behulp van constante begeleiding wordt uw zelfredzaamheid verhoogd. Dit

24-uurs zorg thuis om de mantelzorger te ontlasten

Heeft u een mantelzorger die voor u zorgt? Mantelzorgers kunnen in de praktijk niet dag en nacht voor u klaar staan. Vaak hebben zij een gezin, werk en andere verplichtingen en is er een hoop geregel nodig om er continu te zijn. Wij horen vaak dat mantelzorgers overbelast zijn en meer willen ontspannen. Dit is een van de redenen om 24 uurs zorg thuis te ontvangen van professionele zorgverleners. Naast dat zij zijn opgeleid om te verzorgen en te verplegen, kan dankzij deze intesnsieve zorgvorm de mantelzorger een stapje terug doen. U bepaalt wat u fijn vindt hierin. Er wordt ook vaak samengewerkt tussen de zorgverlener en mantelzorger.

Kennismaken met een zorgverlener

Als een zorgverlener 24 uur aan huis is, dan is het belangrijk dat er een klik is. Daarom maakt u eerst kennis voordat de zorg start. Zo bouwt u het snelst een persoonlijke band op met elkaar en is de zorg prettig om te ontvangen. De ouderenzorg duurt 24 uur per dag. Dat betekent dat de zorgverlener ook bij u in huis overnacht. Dit is nodig om ook tijdens nachtzorg voor u te kunnen zorgen. Kiest u voor 24-uurs zorg? Vaak kunnen wij binnen enkele dagen een geschikte zorgverlener aan u voorstellen.

Voor wie is 24-uurs zorg geschikt?

Zorg waar een zorgverlener continu voor aanwezig moet zijn, zoals bij 24 uurs zorg thuis, wordt vooral ingezet bij mensen die door een ziekte of aandoening permanente ondersteuning nodig hebben. De zorg is dan op elk moment op de dag en in de nacht beschikbaar en binnen handbereik. 's Nachts is de verzorging en ondersteuning even belangrijk als overdag. 24-uurszorg vergroot het leefcomfort en de kwaliteit van leven. Ook mensen in de terminale fase van hun leven maken gebruik van deze intensieve zorg. Het ontlast de mantelzorger en is zowel voor uw partner, als familie en uzelf prettig.

Uit welke activiteiten bestaat onze zorg?

Als u via ons 24 uurszorg ontvangt, dan is er een zorgverlener aanwezig die onder andere de volgende activiteiten uitvoert:

 • Verzorging, zoals lichamelijke verzorging, toilethulp, wassen en verschonen;
 • begeleiding, bij een uitstapje, maar ook hulp bij het in- en uitstappen in bed;
 • huishoudelijke ondersteuning;
 • het toedienen van medicatie;
 • het klaarmaken en helpen bij eten en drinken;
 • aanwezigheid en gezelligheid, bijvoorbeeld door een gesprek of luisterend oor te bieden;
 • hulp bij eneen doorverwijzing, advies of contact met huisarts e.d.;
 • alles wat u wenst of hulp en ondersteuning bij nodig heeft.

24 uurs zorg is altijd op maat

Voor iedereen is zorg anders. Dat komt omdat de zorgbehoefte meestal anders zijn. Van te voren zijn uw zorgbehoeften vastgesteld in een zorgplan. Op basis van dit zorgplan ontvangt u via ons de zorg die u nodig heeft. Zo is onze 24-uurs zorg altijd op maat er persoonlijk. Zo heeft de een meer behoefte aan privacy en wil de ander constant in contact staan met een medemens. Voor elke behoefte hebben wij een passende oplossing. Uw wensen staan centraal.

Veelgestelde vragen over 24 uurs zorg aan huis

Veelgestelde vragen die wij vaak horen over 24 uurs zorg aan huis, zijn:

Duurt de zorg 24 uur per dag en niet korter?

De enige situatie waarin er 24 uur per dag een zorgverlener aanwezig moet zijn, is als u in uw situatie niet zonder permanente zorg of gezelschap kunt. Dit kan voorkomen als er gevaar dreigt als u alleen bent. Ook als uw partner of de mantelzorger niet beschikbaar is moet er iemand anders worden ingeschakeld. Er wordt een team van deskundige zorgprofessionals toegewezen die elkaar afwisselen in shifts om de 24 uur op een dag rond te maken. U leert ze persoonlijk kennen en zorgen voor gezelschap, verpleging, ondersteuning en overal waar u behoefte aan heeft. Kortere zorg dan 24 uur per dag is ook mogelijk, wij kijken per zorgaanvraag hoe groot de behoefte is.

Wat is het verschil tussen 24 uurs zorg en particuliere thuiszorg?

24-uurs zorg is een onderdeel van particuliere thuiszorg. Met 24-uurs zorg ontvangt u 24 uur per dag particuliere thuiszorg.

Wat zijn de kosten van 24 uurs zorg aan huis?

De 24 uurs zorg kosten verschilt per situatie. Neem contact met ons op om uw persoonlijke situatie te bespreken en een kostenoverzicht te ontvangen. Vaak kan de zorg volledig uit het PGB worden betaald. Hiervoor kunt u een zorgindicatie aanvragen bij het CIZ. U bepaalt dan zelf waar u de zorg inkoopt. Onze 24 uurs zorg is volledig betaalbaar uit uw Persoons Gebonden Budget.

24-uurs zorg aanvragen

Wilt u meer informatie over onze 24 uurs zorg of wilt u direct zorg aanvragen? Vul dan het contactformulier in om contact op te nemen. Wij kunnen u persoonlijk adviseren en verder helpen. Wilt u meer informatie over de financiering van 24 uurs zorg dan kunt u terecht op de pagina financiering.